Facebook hozzászólás
2 043

Falusi libazúza pörköltöm

Áldották a londoniak György korában a belsőségeket, a friss zöldségeket, a baromfit és a vadakat. Nem is véletlen, hiszen, a brit főváros lakossága nem is volt olyan egészséges, mint akkor. Gyerekkoromban a nagymamám készített fantasztikus zúzapörköltet csirkéből. Ezt fejlesztettem némileg tovább – amúgy „libásan”. Szerintem nagyon finom! Feltétlenül próbáld ki!    

Libazúza pörkölt uborkával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1/2 kg libazúza
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek zsír (lehetőleg liba!)
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 mk darált köménymag
  • 1 tk majoránna
  • 1 ek pirospaprika
  • 1/2 ek paradicsomlé
  • só, frissen tört bors

Elkészítés:

Vágd apróra a hagymát, a fokhagymát, karikázd fel a megtisztított sárgarépákat. Olvaszd fel a zsiradékot, dobd rá mindkét hagymát, majd a sárgarépát, és párold fedő alatt kb. 5 percig. A vége felé add hozzá a majoránnát és a köménymagot is. Most jöhetnek a szépen megtisztított zúzák. Keverd meg, pirítsd, a lényeg, hogy a zúzák színe sötétre változzon! Add hozzá a paprikát, majd a tyúkhúslevesből készült „alaplevet”, a paradicsomlevet,sózd és borsozd. Figyelj rá, hogy a lé ellepje a zúzákat, és szép lassan legalább két órán át főzd! Petrezselymes burgonyával vagy párolt rizzsel tálalhatod. Van, ahol „csak” egy szelet kenyérrel tálalják egy fa tányéron! Jó étvágyat a tunkoláshoz, mert ez a szaft is nagyszerű!

Itt egy másik libás recept – ezúttal májból!  



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!