Falusi zúzapörköltem
Egy idős nénitől tanultam valamikor ezt a receptet Zagyvarékason. Margit néni azt vallotta, hogy egy üveg bornak mindig kell otthon lennie a kamrában. Lám, lám,. most is hasznát vettem! Valami remek a zúza szaftja egy kis borrral feljavítva!
Hozzávalók 2 éhes szájhoz:
- 0,5 kg csirkezúza
- 0,5 l vörösbor
- 2 közepes db vöröshagyma
- 1 közepes db paprika
- 2 ek paprikakrém
- ételízesítő ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A zúzákat megtisztitjuk. Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és paprikát, majd rárakjuk a zúzát, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk. Pároljuk még egy kicsit. Felöntjük kb. fél liter száraz borral. Addig főzzük, amíg a zúza meg nem puhul, ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Kínáld nokedlivel! Tálaláskor öntsd le a sűrű szafttal!
Hozzászólás zárolva.