Fanta torta, ami a gyerekek kedvence lesz
Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt Pammer Lívia esze, aztán bevillant neki ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítette, de barátnője sokszor megsüti. Arra gondolt, hogy csatos tortaformában készíti, mert a tepsi-készlete nem igazán megfelelő erre. A tésztalapot Domán Edina receptje szerint készítette, ami azért is nagyszerű mert minden alapanyagot együtt kell összekeverni, és zsírozott-lisztezett tortaformába töltve megsütni. Így nem kell attól félni, hogy összetörik a tojásfehérjéből felvert hab. A túrós tölteléket is kicsit másként készítette, mint azt olyan sok oldalon olvashatjuk, nem akarta tömény vajasra csinálni, így tejszínnel és habfixálóval oldotta meg azt a kérdést, hogy ne legyen túl lágy a túrós massza. A tetejére pudinggal felfőzött fantát tett, eztpedig bármilyen más üdítőitallal kiválthatjuk.
Hozzávalók a laphoz:
… a túrókrémhez:
- 50-60 deka túró
- 1 -1,5 dl tejszín
- egy kis csomag habfixáló por
- porcukor
- 10 deka puha vaj
- 3-4 citrom reszelt héja
… a fantás réteghez:
- ½ l fanta üdítő
- 1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A tojásokat kikevertem a porcukorral, hozzáadtam a puha teavajat, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd jó alaposan elkevertem. Egy 26 centis átmérőjű csatos tortaformát kizsíroztam, kiliszteztem és ebbe öntöttem bele a tésztát. 180 fokon sült, tűpróbát végeztem rajta bő 35 perc után.
A túrót egy tálba tettem, a puha vajat kikevertem a porcukorral, és a túróhoz adtam, a citromok héját belereszelem. A tejszínt kikevertem a habfixálóval, és a túrómasszához adagoltam majd alaposan átkevertem. (Ha valaki édesebben szereti adjon hozzá nyugodtan több porcukrot!)
A megsült tésztalapot a tortaformán hagytam, kihűlés után visszacsatoltam a tortakeretet, és a tészta tetejére halmoztam a túrókrémet egyenletesen elosztva. Ha ezzel készen vagytok, akkor elkészítjük a tetejére a fantás réteget.
4 dl fantát egy lábasban felforraltam. A maradék 1 dl-ben kikevertem a pudingport, majd hozzáadtam a felforralt fantához, és sűrűre főztem. Ezután a túrókrém tetejére öntöttem, majd hűvös helyen dermedni hagytam. Amint kihűlt, a csatos formát óvatosan kikapcsoltam, és a sütit lehúztam a sütőlapról. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.