Facebook hozzászólás
8 082

Fanta torta, ami a gyerekek kedvence lesz

Már egy ideje valami jó túrós-citromos édességen járt Pammer Lívia esze, aztán bevillant neki ez a fanta szelet nevű sütemény. Még soha nem készítette, de barátnője sokszor megsüti. Arra gondolt, hogy csatos tortaformában készíti, mert a tepsi-készlete nem igazán megfelelő erre. A tésztalapot Domán Edina receptje szerint készítette, ami azért is nagyszerű mert minden alapanyagot együtt kell összekeverni, és zsírozott-lisztezett tortaformába töltve megsütni. Így nem kell attól félni, hogy összetörik a tojásfehérjéből felvert hab. A túrós tölteléket is kicsit másként készítette, mint azt olyan sok oldalon olvashatjuk, nem akarta tömény vajasra csinálni, így tejszínnel és habfixálóval oldotta meg azt a kérdést, hogy ne legyen túl lágy a túrós massza. A tetejére pudinggal felfőzött fantát tett, eztpedig bármilyen más üdítőitallal kiválthatjuk.

Fanta torta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók a laphoz:

… a túrókrémhez:

  • 50-60 deka túró
  • 1 -1,5 dl tejszín
  • egy kis csomag habfixáló por
  • porcukor
  • 10 deka puha vaj
  • 3-4 citrom reszelt héja

… a fantás réteghez:

Elkészítés: 

A tojásokat kikevertem a porcukorral, hozzáadtam a puha teavajat, a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd jó alaposan elkevertem. Egy 26 centis átmérőjű csatos tortaformát kizsíroztam, kiliszteztem és ebbe öntöttem bele a tésztát. 180 fokon sült, tűpróbát végeztem rajta bő 35 perc után.

A túrót egy tálba tettem, a puha vajat kikevertem a porcukorral, és a túróhoz adtam,  a citromok héját belereszelem. A tejszínt kikevertem a habfixálóval, és a túrómasszához adagoltam majd alaposan átkevertem. (Ha valaki édesebben szereti adjon hozzá nyugodtan több porcukrot!)

Hamvas szilvás-fahéjas lepény
Csodás őszies finomság, levesek mellé vagy csak úgy egy ráérős vasárnap délutánra. Puha, ám a szélein roppanós kelt tészta, friss gyümölccsel. Pammer Livi konyhájából fahéj illata terjed.

A megsült tésztalapot a tortaformán hagytam, kihűlés után visszacsatoltam a tortakeretet, és a tészta tetejére halmoztam a túrókrémet egyenletesen elosztva. Ha ezzel készen vagytok, akkor elkészítjük a tetejére a fantás réteget.

4 dl fantát egy lábasban felforraltam. A maradék 1 dl-ben kikevertem a pudingport, majd hozzáadtam a felforralt fantához, és sűrűre főztem. Ezután  a túrókrém tetejére öntöttem, majd hűvös helyen dermedni hagytam. Amint kihűlt, a csatos formát óvatosan kikapcsoltam, és a sütit lehúztam a sütőlapról. Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!