Facebook hozzászólás
797

Farfalle lazaccal, a dolce vita

Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból meg egyszerűen többet kell ennünk. Akkor tehát most minden együtt van!… 

Farfelle, Kép: pixabay
Farfelle, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előírás szerint főzzük meg a tésztát, öntsük le róla a vizet, tegyük egy mély jénaiba, adjunk hozzá egy pici vajat. Keverjük össze. A lazacot vágjuk vékony csíkokra, a hagymát apróra. Serpenyőben hívítsük fel az olajat, a vajat, majd pároljuk benne úgy 5 percig a lazac felét és a hagymát. Ezután adjuk hozzá a konyakot és a citromlét. A lazac másik felét egy másik serpenyőben keverjük össze a tejszínnel, és jól hevítsük fel. Keverjük össze a citromos lazaccal, és az egészet borítsuk rá a tésztára. Ízesítsük, sóval, borssal, és már kész az igazi mediterrán fogás! Jó étvágyat!

Saltimbocca hallal, az olasz kedvenc
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozzá, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!