Farfalle lazaccal, a dolce vita
Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból meg egyszerűen többet kell ennünk. Akkor tehát most minden együtt van!…
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta
- 22 dkg vaj
- 1 hagyma
- 10 dkg füstölt lazac
- 2 ek olaj
- 1 ek citromlé
- 2 el konyak
- 1,5 dl tejszín
- frissen örölt bors
Elkészítés:
Előírás szerint főzzük meg a tésztát, öntsük le róla a vizet, tegyük egy mély jénaiba, adjunk hozzá egy pici vajat. Keverjük össze. A lazacot vágjuk vékony csíkokra, a hagymát apróra. Serpenyőben hívítsük fel az olajat, a vajat, majd pároljuk benne úgy 5 percig a lazac felét és a hagymát. Ezután adjuk hozzá a konyakot és a citromlét. A lazac másik felét egy másik serpenyőben keverjük össze a tejszínnel, és jól hevítsük fel. Keverjük össze a citromos lazaccal, és az egészet borítsuk rá a tésztára. Ízesítsük, sóval, borssal, és már kész az igazi mediterrán fogás! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.