Facebook hozzászólás
1 560

Fehércsoki-mousse málnakrémmel

A gyakorlottabbak tudják, hogy a legnagyobb hőségben talán csak éjjel vagy a hajnali órákban lehet megmaradni a tűzhely vagy a sütő mellett, szerencsére azonban számos sütés nélkül elkészíthető desszert van, amelyek ilyenkor is bevethetők. Ezúttal a MOM Park éttermei osztották meg bombabiztos receptjeiket, hogy a forró nyári napokon se maradjunk édes élvezetek nélkül. Egy mousse mindig tökéletes választás, ha el akarjuk bűvölni vendégeinket, vagy csak valami különlegességet varázsolnánk a családi asztalra. A TG Piccolino mestere ezúttal málnával bolondította meg a csemege nyári ízvilágát.

Fehercsoki-mousse malnakrémmel, Kép: MOM Park
Kép: MOM Park

Hozzávalók hat vendégre:

A málnakrémhez:

  • 250 g málna (és néhány szem a díszítéshez)
  • 250 ml víz
  • 80 g cukor

A fehércsoki mousse-hoz:

  • 180 ml tej
  • 5 g vanília rúd
  • 1,5 db lapzselatin
  • 250 g jó minőségű fehércsokoládé
  • 250 g zsíros habtejszín

Elkészítés:

A vízből és cukorból szirupot főzünk, amit lehűtünk, majd összeturmixoljuk a málnával és átpasszírozzuk. A poharak aljára töltjük és hűtőbe tesszük.

A tejet felforraljuk a kikapart vaníliarúd magjaival. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a tejet pedig összekeverjük a kinyomkodott lapzselatinnal. Amint a zselatin felolvadt, óvatosan a fehércsokoládéhoz forgatjuk. A tejszínt félig felverjük, a krémhez keverjük és pár percig tovább habosítjuk.

A kész keveréket a lehűtött málnakrém tetejére adagoljuk. Legalább három órát hűtjük, és tálaláskor friss gyümölccsel díszítjük.

Csábító nyári koktél – görögdinnyéből
Nemcsak a nyári hőségben, de egy naplementés este hangulatához is remekül illik ez a házilag is elkészíthető koktél. Kizárólag friss gyümölcsöket használtunk, elsősorban görögdinnyét. Már a látványa is csábító!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!