Fejd a kanárit!
Soha életemben annyi madártejet nem ettem, mint amikor kivették a mandulámat! Anyukám készítette, hozta a kórházba termoszban. Csak a portára tehette, le, mert akkor az volt a koncepció, hogy a mandulás gyerekek nem láthatták az anyukájukat, nehogy sírjanak, és felszakadjon a seb! Túléltem! És a madártej most megint kezd sláger lenni nálunk… Egyébként fagylaltnak is nagyon jó!
Hozzávalók:
- Másfél liter tej
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Verd jó kemény habbá a tojások fehérjéjét 3 evőkanál cukorral! Az 1,5 liter tejhez válassz egy 3 literes lábast, és forrald fel, kapcsold kisebbre a gázt, vagy villanyt! Ha olyan helyesen bugyog, evőkanálla, szaggass a tetejére galuskákat a felvert tojásfehérjéből.
Ha látod, hogy megemelkedik a teteje, fordítsd meg, és azt is főzd csendesen még kb. 30 másodpercig. Egy cuki szűrűlapáttal kiszeded valamilyen gitterrács, vagy szita tetejére, hogy lecsepegjen a tej, de tegyél alá egy tányért, hogy az se menjen kárba! A tojássárgákat keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel, majd a tejjel – azzal is, ami az imént lecsepegett. Kevergesd forrón, amíg jó sűrű nem lesz! Öntsd kis tálkákba, de teheted egy nagyba is! Helyezd rá a galuskákat, és, ha lehűlt, mehet a frigóba. Nyári napokon egy hűtött madártej biztos siker! Ha még ezt is turbózni szeretnéd, tálaláskor szórj a tetejére pár szem apró mandulát!
Hűsölj, és kényeztesd magad madártejjel! Ettől még a beteg is jobban lesz!
Hozzászólás zárolva.