TÉLI FINOMSÁG
Finn farsanfi sárgaborsóleves
Ki ne szeretne ilyen hidegben egy jó kis tartalmas, lelket melengető levest. Nos, finn barátaim erre is tudják a megoldást! Azért nem ártana utána valami édes kelt tészta, de ezt már igazán Rád bízom!
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- ½ ek só
- 10 dk füstölt hús (csülök)
- 25 dk sertéslapocka (dagadó)
- 2 gerezd fokhagyma
- mustár
- frissen őrölt bors
- só
- majoránna
Elkészítés:
Egy estére áztasb be a borsót s vízbe. Másnap add hozzá a füstölt húst és a fokhagymát, és kezd lassú tűzön főzni.Ha felforrt, szedd le a habját, illetve vele együtt a feket borsószemeket. Főzd még egy órát, és add hozzá a nagyobb darabokra vágott friss húst. Fedő alatt főzd tovább. Ha már puha a hús, kivesszük, apróbb kockákra vágjuk, majd visszarakjuk. Hozzáadjuk a fűszerket, majd mustárral tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.