Facebook hozzászólás
3 515

Zsófi Eszterházy pulykatokánya

Zsófi új utakat, új feladatokat keresett magának, de a barátokat, vagyis minket megtartott. Így ugyan már nem szerkesztőségünk tagja, de főzni ugyanúgy imád, mint eddig, és veszi a fáradtságot, és el is küldi a receptet, mint eddig. Ebből is tudjuk, hogy jól van! Remélem, Zsófi napra tálalta fel otthon!     

Zsófi Eszterházi pulykatokánya, Kép: Polákovics Zsófia
Zsófi Eszterházi pulykatokánya, Kép: Polákovics Zsófia

Hozzávalók: 

1/2 kg pulykamell
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
1 db citrom
330 g tejföl
2 ek. liszt
1 ek. méz
3 ek. mustár

fehérbors
mustármag
cukor
étolaj

Elkészítés:

A hagymát sóval, kevés cukorral kevés olajon megdinsztelem. Amikor kicsit megpirul, a cukor miatt enyhén karamellizálódik a hagyma, rádobom a felkockázott pulykamellet.

Almakrémleves – az ősz ajándéka
Úgy indul, mint egy szokványos almakompót, ám két lépéssel és néhány összetevővel egy nagyon finom, vitamindús krémlevest készítettünk belőle. Igazi őszi gyümölcsleves.

Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket, és a vékonyra szelt fehér- és sárgarépát, illetve 1 citrom lereszelt héját. Ha kell, még öntök rá  vizet. Amikor kb. félpuha a hús és a répa, belerakok 3 ek. mustárt, kis marék mustármagot és egy ek mézet. Rotyoghat tovább. Amikor készre főtt, még ízlés szerint a citrom levéből facsarok bele, kiegészítem a mustár-méz harmóniáját. Ezután a tejfölt simára kevert liszttel fokozatosan hozzáadom, elkeverem és megrottyantom.
Zsófi orsótésztával kínálta, és ezzel ajánlom én is! Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!