Friss tavaszi körözöttem uzsira
Gyerekkorom óta szeretem ezt a nagyon finom, egyszerű, de mindig izgis uzsonnát. Ez az, amit mindenki másként csinál. Van, aki a tehéntúróból többet kever bele, mások csak snidlinggel készítik, megint mások a köménymagot hagyják el. Ez a variáció – biokertészemnek köszönhetően – csupa friss anyagból készült! Valami isteni!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg juhtúró
- 5 dlg vaj
- 1 kanál tefjföl
- 1 gerezd új fokhagyma apróra vágva
- fél póréhagyma vékony karikára vágva
- édes paprika
- darált köménymag
- egy marék snidling
Elkészítés:
Keverd habosra a túrókat, a vajjal és a tejföllel, majd add hozzá az ízesítőket. Ha kész, kóstold meg, és ha sótlannak találod, amit nem hiszek, akkor sózd is meg. Kend kenyérre, szórd meg apróra vágott snidlinggel. Adj hozzá paradicsomot, paprikát, újhagymát! Jó étvágyat! Töltheted félbevágott zöldpaprikába, jól mutat egy hidegtálon is!
Egyébként snidlinget használtam mediterrán rántott csirkémhez is! Próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.