Friss zöldborsólevesem
Egyszerűen üdítő ilyenkor hajnalban kimenni a piacra! A rengeteg friss zöldség illata bódító. A zöldborsó meg egyenesen a kedvencem! Annak idején Anyukámtól ezt a leves tanultam meg először megfőzni, mert annyira szerettem még nyersen is megenni.
Hozzávalók:
- 70 dkg zöldborsó (ha friss a borsó, gézzacskóba kötött borshéj is jól jön!)
- 2 dkg mangalicazsír
- 2 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 cs petrus – apróra vágva
- 2 kk kristálycukor
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Fejtsd ki a zöldborsót, és párold puhára a mangalicazsíron. Szórd meg a liszttel, azzal is pirítsd, de óvatosan, nehogy leégjen, majd öntsd fel vízzel, vagy ami még jobb, alaplével vagy gyorsan szárnyas leveskockából készült húslevessel. (Keverj egy tojásból csurgatott tésztát a petrus egy részéből!) Ízlésed szerint adj hozzá cukrot, szórd meg a petrussal. Imádni való! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.