Fűszeres spanyol húsgombócok
A spanyolok egyik legrégebbi, és egyben kedvenc étele eredendően arab, és a mórok közvetítésével érkezett Ibériába. Ha arra jársz, albóndigas néven keresd az étlapon! Jómagam Barcelónában találkoztam vele, ahol nem lehetett nem tobzódni a pompás ízekben! Kínálj hozzá egy kis vörösbort, de akad, aki inkább a sörre esküszik! Próbáld ki mindkettőt!
Hozzávalók:
- ½ kg darált marhahús
- 1 kk reszelt szerecsendió
- 3 gerezd fokhagyma szétzúzva
- 1 felvert tojás
- 1 kk friss vagy szárított petrezselyem
- 1 kk őrölt majoránna
- 2 ek sherry
- 2 ek liszt
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Jól keverjük össze az alkatrészeket a liszt kivételével, majd diónyi nagyságú kis gombócokat formáljunk. Mindegyiket a lisztben megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Így is nagyon finom, de aki szereti, készíthetsz hozzá egy jó kis mártogatóst! Kínálj hozzá sültkrumplit, cseréptálban tálalad! Olé!
ITT EGY OLASZ CSUDA IS!
Ugorj a számba! Olaszul ezt jelenti a Saltimbocca. Eredendően borjúhús az alapja, de most egy halas variációt ajánlok. A lényeg, hogy akár borjú, akár hal, zöldséges köret megy hozz, na meg egy jó pohár könnyű vörösbor.
Hozzászólás zárolva.