Gesztenyetiramisu az ünnepre
Megvallom őszintén, én már ilyenkor kezdem gyűjteni a karácsonyi recepteket, ötleteket. A gesztenyét különösen imádom, szerintem íze, illata pompásan illik az ünnep hangulatához. Ezért is örültem, amikor ezt a különleges receptet megkaptam Alsó-Ausztriából. Ha pont nincs időd kiugrani Sulz im Wienerwaldba, a Landgasthaus Stockerwirt étterembe, akkor most ugorj neki. Mire eljön a karácsony már profi leszel benne!
Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 4 ek cukor
- 350 g mascarpone
- 200 g gesztenyepüré
- egy fél bio-citrom héja
- 250 ml kávé
- 125 ml rum
- kakaó a díszítéshez
- 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a gesztenyepürét és a mascarponet, majd a reszelt citrom héjat. Összekeverjük a kávét és a rumot, majd a babapiskótákat egyenként belemártjuk, és a masszával rétegeket képezve tálba helyezzük. A tiramisut hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztás előtt megszórjuk kakaóval.
Hozzászólás zárolva.