Facebook hozzászólás
886

Gluténmentes almás mandulás kuglóf

Gluténmentes diétán élők nagy-nagy kedvencévé válhat ez a mákos, mandulás, almás édesség. Semmilyen lisztet nem tartalmaz, a mandula és a mák adja a testességét.

Hozzávalók:

Gluténmentes mákos kuglóf, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor
1 csipetnyi
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 nagy alma
5-6 szem aszalt datolya apróra vágva
Fűszerek:
1 mokkáskanál fahéj, vanília, szegfűszeg
1 leheletnyi kardamom

Elkészítés:

1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A tojásokat törjük fel és különítsük el a fehérjét. Külön tálban verjük fel kemény habbá.
3. A tojások sárgáját keverjük habosra az eritritollal
4. Adjuk hozzá, de nagyon finoman a reszelt almát, ne törjük össze, legjobb, ha innentől nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk.
5. Adjuk hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, alaposan, de finoman keverjük el. A tojásfehérjét szintén kisebb adagokban, gyengéden keverjük bele.
6. Adagoljuk a választott sütőformába (muffinként is megsüthető) és 170 fokos sütőben süssük 40 percig. Ez egy nedves tészta, 40 perc után tartsunk tűpróbát.

Kuglóf, a békebeli sütemény
A kuglóf alapvetően egy magas, kerek, nagyjából bő 22 cm átmérőjű, szeletekben kínált, tartalmas, édes kalácsféle, amely tradicionálisan élesztővel, sok tojással és vajjal készül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!