Gluténmentes almás mandulás kuglóf
Gluténmentes diétán élők nagy-nagy kedvencévé válhat ez a mákos, mandulás, almás édesség. Semmilyen lisztet nem tartalmaz, a mandula és a mák adja a testességét.
Hozzávalók:
10 dkg őrölt mandula
10 dkg őrölt mák
3 evőkanál eritritol/kókuszcukor
1 csipetnyi só
1/2 csomag sütőpor
3 tojás
1 nagy alma
5-6 szem aszalt datolya apróra vágva
Fűszerek:
1 mokkáskanál fahéj, vanília, szegfűszeg
1 leheletnyi kardamom
Elkészítés:
1.Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2. A tojásokat törjük fel és különítsük el a fehérjét. Külön tálban verjük fel kemény habbá.
3. A tojások sárgáját keverjük habosra az eritritollal
4. Adjuk hozzá, de nagyon finoman a reszelt almát, ne törjük össze, legjobb, ha innentől nem géppel, hanem fakanállal dolgozunk.
5. Adjuk hozzá fokozatosan a száraz hozzávalókat, alaposan, de finoman keverjük el. A tojásfehérjét szintén kisebb adagokban, gyengéden keverjük bele.
6. Adagoljuk a választott sütőformába (muffinként is megsüthető) és 170 fokos sütőben süssük 40 percig. Ez egy nedves tészta, 40 perc után tartsunk tűpróbát.
Hozzászólás zárolva.