Facebook hozzászólás
948

Így készítsd ezt a finom és gyors őszi csemegét: almás tócsni

Ha ősz, akkor almaszezon! És ha alma, akkor tudtad, hogy tócsnit is készíthetsz belőle? Bizony! Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető desszert jó választás a hideg évszakban.

Ez a finom őszi fogás jó választás az egész családnak. Sőt! A gyerek uzsonnás táskájába is csomagolható, hiszen az almás tócsni könnyen elkészíthető, gyorsan elfogyasztható és tápláló fogás. Alább olvashatod a receptet, és az elkészítési útmutatót.

Almás tócsni

almás tócsni
Könnyen elkészíthető finomság: almás tócsni

Hozzávalók (4 darabhoz)

  • 250 g reszelt alma
  • 1 egész tojás
  • 35 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1csomag vaníliáscukor (8-10 g)
  • olaj az almatócsnik kisütéséhez
  • joghurt, kardamom ízlésszerint

Elkészítés:

A reszelt alma levét kicsit kinyomkodjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a masszából 4 db tócsnit formázunk és lassú tűzön
megsütjük. Friss idénygyümölcsökkel tálaljuk, a tetejére egyszerűen natúr joghurtot vagy 1 késhegynyi őrölt kardamommal ízesített, esetleg édesített natúr joghurtot csurgatunk. Uzsonnára vagy desszertként kínálhatjuk.

És hogy konkrétan mi kerüljön még például az uzsonnásdobozba, vagy a vacsoraasztalra?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagjai több mint harminc gyorsan elkészíthető és a helyes táplálkozás alapelveinek megfelelő, kedvenc receptjüket gyűjtötték össze ingyenesen letölthető szakácskönyvükben, amiben biztosan mindenki talál kedvére való fogásokat!

Ezt is készítsd el:



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!