Facebook hozzászólás
689

Gluténmentes vajas piskóta eper krémmel

A lisztérzékenyeknek az a jó étrend, hogy a glutént úgy iktatják ki az ennivalókból, hogy más tápanyagokból ne szenvedjenek hiányt. Ennek jegyében álmodta meg ezt a receptet is Vámos Judit és Vasas Nelli.

Gluténmentes vajas piskóta

Hozzávalók 2 db 16 cm-es tortaformához:

Eprek közelről, Kép: pixabay
Kép: pixabay
  • 5 tojás
  • 10 dkg gluténmentes lisztkeverék édesítővel
  • 10 dkg vaj
  • ½ kk sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, hozzácsurgatunk vajat, belekeverjük a lisztkeveréket – vigyázva, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd kivajazott tortaformában 160 fokon készre sütjük.

Eper krém

Hozzávalók:

  • 95 g BioTechUSA Iron Meal eper ízű étkezéshelyettesítő italpor
  • 175 g habtejszín
  • 150 g mascarpone

Elkészítés: 

A tejszínben feloldjuk az eper ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.

Hosszú Katinka nevéhez is fűződik egy gluténmentes torta, olvasd csak el!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!