Gombás túró kápiába töltve
Számtatalan őrültséget követett már el a túróval, illetve a körözettel az őrültön jó ételek varázslója, Steffel Csaba. Szerinte ehhez nem kell más, mint fantázia, bátorság, na meg jó étvágy! Nézzetek a képre, és minden világs lesz!
Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg barna csiperke (ízletes, fűszeres, ki hogy ismeri)
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. tejföl
1 ek. kapribogyó
5 dkg vaj
zsálya
szerecsendió
bors, só
kápia paprika
Elkészítés:
A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk a vajon kb.10 percig pároljuk, aztán megsózzuk (igen, csak most), majd a vajjal („levével”) és 1 kanálnyi kapribogyóval együtt a túróhoz keverjük, zsályával és szerecsendióval ízesítjük, és 2 evőkanál tejföllel lazítjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, beletöltjük, belenyomkodjuk a gombás-túrót; egy éjszakányi időre hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon.
Természetesen paprika nélkül is „formázhatjuk”, amit úgy célszerű elvégezni, hogy egy-két-három tálkát kibélelünk, frissentartó fóliával, jól lenyomkodjuk, és szintén egy éjszakát hűtőben tartjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.