Facebook hozzászólás
1 197

Grillezett rákok mangós zöldsalátával

Bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő egy grillezett garnéla alapú étel, akár előételként, akár főételként tálaljuk. Különlegessége leginkább abban áll, hogy mifelénk ritkán lehet friss, vagy jó minőségű fagyasztott garnélához jutni.

Grillezett garnéla, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:
fagyasztott rákok igény szerinti mennyiségben
egy kevés zsiradék

a salátához madársaláta
bébisaláta
paradicsom
egy egész mangó
lilahagyma

Elkészítés:
A rákokat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, enyhén átsózzuk, majd felhevített teflonos serpenyőben, vagy grillen kevés zsiradékon addig sütjük míg szép rózsaszínes nem lesz. A salátához összevágjuk a bébisalátát, a paradicsomot és a lilahagymát, a mangót megpucoljuk és kockázzuk, majd a megmosott madársalátával együtt az egészet egy salátástálban alaposan összekeverjük. Kevés citromlével, olivaolajjal ízlés szerint átkeverhetjük. A rákokat a páncélból kiszabadítjuk, a hátán lévő tápcsatornát eltávolítjuk . Egy tálkában citromos vizet kínálunk a rákbontás utáni kézmosáshoz. Lívia többi receptjét itt találjátok.

Pikáns thai leves garnélával, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

Egyre nagyobb a rajongótábora itthon is a thai konyhának, hála istennek a thai éttermek száma is szaporodik. De ha otthon akarnánk magunknak valami finom thai ízvilágú ételt főzni, annak sincs akadálya. A thai leves receptjéhez a képre kattintva jutsz el.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!