Grillezett rákok mangós zöldsalátával
Bármilyen ünnepi alkalomra megfelelő egy grillezett garnéla alapú étel, akár előételként, akár főételként tálaljuk. Különlegessége leginkább abban áll, hogy mifelénk ritkán lehet friss, vagy jó minőségű fagyasztott garnélához jutni.
Hozzávalók:
fagyasztott rákok igény szerinti mennyiségben
egy kevés zsiradék
só
a salátához madársaláta
bébisaláta
paradicsom
egy egész mangó
lilahagyma
Elkészítés:
A rákokat szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, enyhén átsózzuk, majd felhevített teflonos serpenyőben, vagy grillen kevés zsiradékon addig sütjük míg szép rózsaszínes nem lesz. A salátához összevágjuk a bébisalátát, a paradicsomot és a lilahagymát, a mangót megpucoljuk és kockázzuk, majd a megmosott madársalátával együtt az egészet egy salátástálban alaposan összekeverjük. Kevés citromlével, olivaolajjal ízlés szerint átkeverhetjük. A rákokat a páncélból kiszabadítjuk, a hátán lévő tápcsatornát eltávolítjuk . Egy tálkában citromos vizet kínálunk a rákbontás utáni kézmosáshoz. Lívia többi receptjét itt találjátok.
Egyre nagyobb a rajongótábora itthon is a thai konyhának, hála istennek a thai éttermek száma is szaporodik. De ha otthon akarnánk magunknak valami finom thai ízvilágú ételt főzni, annak sincs akadálya. A thai leves receptjéhez a képre kattintva jutsz el.
Hozzászólás zárolva.