Grillezett sertéskaraj édesköménnyel és laskagombával
Az édeskömény a mediterrán és a közel-keleti konyha egyik meghatározó alapanyaga. Sütve, főzve, és nyersen is pompás ízt ad az ételeknek. Nagyon jól beilleszthető a diétás, fogyókúrás étrendbe mert gyorsítja az anyagcserét, és segíti az emésztést, ráadásul még a kalóriatartalma is alacsony – ajánlja receptjét – írja az Őrülten jó ételek szerkesztője.
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 30 dkg laskagomba
- 1 szép édeskömény
- 1 db citrom
- olívaolaj
- bors, só
Elkészítés:
A sertésakarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megszórjuk borssal és egy fél citromlével elkavart olívaolajjal betapicskoljuk, be pácoljuk, majd 3-4 órán át pihentetjük. Megsózzuk és grillen, grillserpenyőben szépen megsütjük. Tálalásig melegen tartjuk. Az édesköményt felszeleteljük. A laskagombát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, olívaolajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt édesköményt sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel ami ellepi és a kívánt puhaságúra pároljuk, az utolsó pillanatokban aprított petrezselymet szórunk közé és pár csepp citromlével még pikánsabbá tehetjük. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk. Köretnek megpucolt burgonyát főztem, de a vizébe szórtam 1-2 db babérlevelet, sót, borsot, a tetejére egy kiskanál fűszerpaprikát hintettem. Ez kérem nem véletlen történt, ugyanis a Mamikámtól tanultan, levest készítettem a burgonya főzővizéből, fokhagymás rántással és sok-sok cérnametélttel.
Hozzászólás zárolva.