Facebook hozzászólás
365

Grillezhető sajt készítése otthon

Egy ilyen pillanatok alatt grillezhető sajt nagyon jól tud jönni, ha munka után fáradtan hazaesünk. Zöldségekkel, előre megfőzött gabonákkal pillanatok alatt készíthetünk belőle vacsorát, de elkápráztathatjuk vele a vendégeinket is. Frissen, melegen a legjobb.

Grillezhető sajt otthon, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók:
5 liter tej (kecske/tehén), ha lehet, házi tejet vásároljunk
6 evőkanál ecet
ízlés szerint
fűszerek, zöldek amilyet és amiket szeretünk

Elkészítés:
Tegyük fel a tejet forrni. . Amikor felforrt, tegyük hozzá az ecetet. A tej pillanatok alatt összemegy. Várjunk, amíg a folyadék kihűl egy kicsit, ilyen mennyiségű forró tejjel nehéz dolgozni.
Egy szitába tegyünk egy gézszerű textildarabot, legjobb a tetra babapelenka, ezen keresztül szűrjük le, válasszuk szét a túrót és a savót. Mi a savó egy részét eltettük a hűtőbe, és levesek ízesítéséhez használtuk.
A szitában visszamaradt túrót átöntjük egy tálba és megsózzuk, ha használunk fűszereket, most jött el a pillanat, hogy megfűszerezzük a masszát. Visszakötjük a gézszerű textilbe. Jól kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. A batyunkat felakasztjuk egy fakanál nyelére a mosogató fölé, és egy éjszakán át lecsöpögtetjük.

Kesudiós krémsajt
A növényi sajtok készítésének nagyon sok, változatos receptje kering a különféle internetes fórumokon, szinte minden gluténmentes és vegán recepteket ismertető szakácskönyvben is találunk recepteket a készítéshez. Ízesítésük változatos, állaguk különféle. Mi most egy alapreceptet készítettünk el, amit aztán fűszerezéssel, ízesítéssel lehet továbbfejleszteni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!