Gyors falatkák váratlan vendégeimnek
Mit csinálsz ha vasárnap délután, hirtelen épp arra járnak a barátaid, és csak beugranak egy kávéra. Természetesen örülsz, és felteszel egy kávét, ám az esetek nagy többségében egy kávénál nem áll meg a beszélgetés, és be kéne kapni valamit… Végy egy nagy levegőt, nyisd ki a hűtőt, és tálalj! Mutatom, nálam mit kaptak a vendégek egy kis pirítóssal!
Ami a legfontosabb, hogy ne essünk pánikba, mert az gátolja a kreatív gondolkodást! Tehát ott tartottam, hogy kinyitottam a hűtőt, és ez lett belőle!
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 francia zeller
- körözött (vagy, ha van, valamilyen krémsajt)
- 1-2 rozmaring ág
- pár száll snidling
Elkészítés:
Kicsit vastagabb karikákra szeletelt fel az uborkát, a zellerszárakból vágj úgy 5-6 cm hosszú csónakokat. Az uborkának a tetejére, a zellerszárak belsejébe tegyél a körözöttből (vagy a krémsajtból). Az uborkákat díszítsd pár szál snidlinggel, a zellercsónakokat kis rozmaringlevelekkel. Piríts hozzá egy kis kenyeret, bagettet, és már le is nyűgözted a barátaidat! Mehet a csevegés tovább! Megsúgom, ilyenkor tavasz kezdetén olyan jól esik egy kis zöld – még látványnak is!
Hozzászólás zárolva.