Gyors sült rákfarok – Márti kedvence
Ez egy könnyű thai recept. Valahol Sziracsa környékén tanultam. Azt szokták mondani, hogy az ottani, egyébként is igen gazdag és finom konyhák közül épp Sziracsa vidékén készítik a legcsípősebb fogásokat. Láttam négy lányt ebédelni egy asztal körül. Középen állt egy pezsgősvödör teli jéggel. Amikor már ők sem bírták a csípősséget, akkor meghúzták az épp kiolvadt jegyet. Te is adhatsz hozzá csípős szószt, de így is nagyon pikáns lesz!
Hozzávalók:
- 1 kg garnélafarok
- 2 tojás
- só, frissen őrölt fekete bors
- kevés liszt
- 1 gerezdekre vágott citrom
Elkészítés:
Tisztítsd meg a rákfarkakat, mosd meg, papírtörölközővel itatgasd le. Üsd fel a tojást, ízesítsd sóval, borssal. A rákfarkakat lisztezd be, majd mártsd az ízesített tojásba, és dobd a forró olajba. Párolt rizzsel, forrón tálald a citromgerezdek díszítésével.
Hozzászólás zárolva.