Hagymás céklasaláta, ahogy a finn barátaim készítik
Finn barátaim híresen ismertek egészséges életmódjukról, de ha hozzánk jönnek, mindig gulyással és rakottkrumplival indítunk! Ettől függetlenül én azért mindig ellestem valamit a lohjai lakás konyhájából. Megérte!
Hozzávalók:
- 1 és ½ kg ecetes cékla
- 6 fej vöröshagyma
- póréhagyma
- só, cukor
Elkészítés:
Háromszoros hurrá a robotgépemnek, amin van nagy lyukú reszelési lehetőség, mert most pont erre van szükség! Szóval ezen lereszeljük a hagymát és a céklát, majd jól összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk cukrozzuk, majd tálbe rendezzük, a tetejét pedig karikára vágott póréhagymával díszítjük. A póréhagymát persze helyettesíthetjük karikára vágott újhagymával is! Jó étvágyat!
Karácsonyi asztalom céklakrémlevese
Imádom a céklát, de nemcsak azért, mert tele van antioxidánsokkal, magnéziummal, vassal, kalciummal, segít a rák megelőzésében, méregtelenítő és zsírégető hatása is van, hanem mert olyan bíbor színe van, hogy nem tudom levenni róla a szemem! Ezért is került a karácsonyi asztalra nálunk! Ráadásul gyors és olcsó is!
Hozzászólás zárolva.