Facebook hozzászólás
407

Hagymás zsályás marhafasírt

A hagyományos, magyaros fasírt sertéshúsból készül és paprikás. Most egy egészen más ízvilágú, de főételként és feltétként is jól használható marhahúsos változatot mutatunk meg.

Hozzávalók:

fél kiló darált marhahús

1 nagy vagy 2 kis fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt sajt

egy szelet (száraz) kenyér

2 dl tej

 4-6 szelet bacon

3 kanál olaj

só, bors

zsálya levelek

Elkészítése:

Ahogyan a hagyományos fasírthoz beáztatjuk a kenyeret a tejbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk és megpároljuk egy kis olajon. Só és bors kerül bele. A húsba belekeverjük a kinyomkodott kenyeret, a megpárolt hagymát, az összetört fokhagymát, a reszelt sajtot és persze az apróra metélt zsályát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy teflon vagy jénai edényt kibélelünk szalonnával, ebbe simítjuk bele a húsmasszát. 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük. A kész fasírtot tálra borítjuk és máris szelethető. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!