Hagymás zsályás marhafasírt
A hagyományos, magyaros fasírt sertéshúsból készül és paprikás. Most egy egészen más ízvilágú, de főételként és feltétként is jól használható marhahúsos változatot mutatunk meg.
Hozzávalók:
fél kiló darált marhahús
1 nagy vagy 2 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
egy szelet (száraz) kenyér
2 dl tej
4-6 szelet bacon
3 kanál olaj
só, bors
zsálya levelek
Elkészítése:
Ahogyan a hagyományos fasírthoz beáztatjuk a kenyeret a tejbe, ha megszívta magát, kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk és megpároljuk egy kis olajon. Só és bors kerül bele. A húsba belekeverjük a kinyomkodott kenyeret, a megpárolt hagymát, az összetört fokhagymát, a reszelt sajtot és persze az apróra metélt zsályát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy teflon vagy jénai edényt kibélelünk szalonnával, ebbe simítjuk bele a húsmasszát. 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük. A kész fasírtot tálra borítjuk és máris szelethető.
Hozzászólás zárolva.