Halas palacsintám rántva
Őszi, családi kirándulásunkat Pakson, a Halászcsárdában fejeztük be. Isteni ebédet választottunk – természetesen csupa-csupa helyi halakból. Ezt a fogást már én is többször elkészítettem, és ezúttal sem tudtam ellenállni! Ha Te is valami hétvégi különlegességre vágysz, szombatra készíts halászlevelet, vasárnap pedig használd fel a megmaradt halhúst!
Hozzávalók:
… a palacsintához:
- 3 db tojás
- 1/2 liter tej
- 4-5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- csipet só, olaj a sütéshez
… a töltelékhez:
halászléből maradt főtt halhús kb. 1/2 kg
- 1 tojás
- mustár
- só, bors ízlés szerint
… a panírozáshoz:
liszt, tojás,prézli
Elkészítés:
Készíts sűrű palacsintatésztát, és a hagyományos módon süsd ki, lefedve tartsd melegen. Filézd ki és kétszer daráld le a halhúst, hogy véletlenül se mardjon benne szálka! Keverd hozzá a felvert tojást, a mustárt, a sót és a borsot. Egyenként töltsd meg a masszával a palacsintákat úgy, hogy ügyesen hajtsd be a két végét is, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Panírozd be a tekercseket, majd bő, forró olajban süsd ki. (Én ehhez is a wokomat használom!) Kínáld ferdén kettévágva tartárral, díszítsd citrommal. Nagyon laktató ezért nemcsak elő- de főételnek is pazar!
Hozzászólás zárolva.