Halpástétom – hidegtálakhoz is
Nemrég egy fogadáson találkoztam ezzel a finomsággal – modern hidegkonyha egyik remekeként. Nagyon egyszerű elkészíteni, és akár uzsonnára is adhatod!
Hozzávalók:
- 40 dkg hekk
- 10 dkg vaj
- 12 dkg sárgarépa
- 6 fej hagyma
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Aprítsd fel a megtisztított sárgarépát, hagymát, majd pirítsd meg gyengén. Jöhet hozzá a halfilé, fűszerezd, és süsd meg. Az egészet daráld le kétszer, majd tedd keverőtálba, add hozz a vajat, és keverd szép habosra. Kenheted egyből bagettszeletekre, de fóliába rakva formázhatod hurkára. Tedd hűtőbe, és tálalás előtt szeleteld fel, helyezd szép tányérra. Az ínyenceknek biztosan ízleni fog! (Készíthetsz zselatinnal francia salátát is, és megtöltheted vele, egyszóval rengeteg a variáció!)
Hozzászólás zárolva.