Facebook hozzászólás
1 400

Háromsajtos csirkés, gombás tészta

Gomba, csirke, sokféle sajt, brokkoli és tészta – minden benne van ebben az ételben, amit szeretünk. A tészta a tejszínes mártásban fő puhára. Kell ennél jobb?

Háromsajtos csirkés-gombás penne, Kép: gasztrosagok.cafeblog,hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog,hu

Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
1 db mogyoróhagyma
2 dl tejszín
brokkoli
25 dkg barna csiperke gomba
15 dkg gauda sajt
15 dkg vörös cheddar sajt
5 dkg reszelt parmezán
20 dkg penne tészta

bors
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk, majd kevés zsiradékon megpároljuk. Kiszedjük egy tálkába, félretesszük. A mogyoróhagymát apróra vágjuk, a csirke visszamaradt zsírján azt is megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Amikor a gomba puha, a tejszínnel visszapótoljuk az elfőtt folyadékot, Mehet az edénybe a csirkemell is, a száraz penne is, fedő alatt főzzük készre. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet a főzés folyamán. A brokkolit közben gőzben főzzük puhára. Amikor a penne elkészült, a lereszelt sajtokat öntsük rá, mehet bele a brokkoli is. Átforgatjuk, ha szükséges, még sóval, borssal ízesítjük, és lehet tálalni.

Lívia többi receptjét itt olvashatjátok.

Gombás, húsos penne, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

 

 

 

Ez a változat pedig azoknak fog ízleni, akik szeretik, ha az ételben hús is van… Kattints a képre a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!