Házi barbecue-szósz a Tagyon Birtokról
Itt a nyár, itt a grillezések ideje. Igazán különlegessé teheted a partit ezzel a recepttel. Boltban mindenki tud venni egy üveggel, de ilyen élő ízeket másképp nem tudsz varázsolni! A HomeCatering.hu séfje, Gazdag Tamás elárulja a titkot: még fahéj is lesz benne!
Hozzávalók:
- 1/2 kg paradicsom
- 15 dkg lila hagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 5 dkg cukor
- 5 gr őrölt fahéj
- 1/ dl olíva olaj
- 2 dkg só
- 1,5 dkg bors
- 5 dkg friss, felaprított oregano
- 5 dkg friss, felaprított kakukkfű
- 1,5 dl Worcester-szósz
- 5 dkg füstölt mangalica szalonna
Elkészítés:
Vágd úgy 2×2 mm-es kockára a szalonnát. Pirítsd ki, majd tedd rá a cukrot, engedd karamellizálódni. Erre tedd a finomra vágott lila hagymát, és párold 5 percig. Jöhet a finomra préselt fokhagyma. Ha már krémes az állaga, add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot. Sózd, borsozd. Most add hozzá az oreganot, a kakukkfüvet és a fahéjat. 2 dl vízzel, közepes lángon fél órán át pároljuk. Ha kell a végén sózd, cukrozd. Jó étvágyat!
Ha ízlett, olvasd el a séf úr mangalicás lecsóját is! Nem fogsz csalódni abban sem!
Hozzászólás zárolva.