Facebook hozzászólás
587

Házi barbecue-szósz a Tagyon Birtokról

Itt a nyár, itt a grillezések ideje. Igazán különlegessé teheted a partit ezzel a recepttel. Boltban mindenki tud venni egy üveggel, de ilyen élő ízeket másképp nem tudsz varázsolni! A HomeCatering.hu séfje, Gazdag Tamás elárulja a titkot: még fahéj is lesz benne!   

Tálalt mangalica oldalas újkrumplival és a házi barbecue-szósszal, Kép: László Márta
Tálalt mangalica oldalas újkrumplival és a házi barbecue-szósszal, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg paradicsom
  • 15 dkg lila hagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 5 dkg cukor
  • 5 gr őrölt fahéj
  • 1/ dl olíva olaj
  • 2 dkg só
  • 1,5 dkg bors
  • 5 dkg friss, felaprított oregano
  • 5 dkg friss, felaprított kakukkfű
  • 1,5 dl Worcester-szósz
  • 5 dkg füstölt mangalica szalonna

Elkészítés:  

Vágd úgy 2×2 mm-es kockára a szalonnát. Pirítsd ki, majd tedd rá a cukrot, engedd karamellizálódni. Erre tedd a finomra vágott lila hagymát, és párold 5 percig. Jöhet a finomra préselt fokhagyma. Ha már krémes az állaga, add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot. Sózd, borsozd. Most add hozzá az oreganot, a kakukkfüvet és a fahéjat. 2 dl vízzel, közepes lángon fél órán át pároljuk. Ha kell a végén sózd, cukrozd. Jó étvágyat!

Ha ízlett, olvasd el a séf úr mangalicás lecsóját is! Nem fogsz csalódni abban sem!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!