Facebook hozzászólás
200

Hétvégi szuper és könnyű menüsor

A nyári melegben nem vágyunk nehéz ételekre és a szervezetünket is feleslegesen terhelnénk velük. Helyettük friss, könnyű, vitamindús  és tápláló menüt érdemes készíteni. Például ilyet.

Cézár-saláta roston sült jércecsíkokkal

Menü:
Előétel: Cézár-saláta roston sült jércecsíkokkal
Leves: Hideg trópusi gyümölcsleves
Főételek: Roston sült kecskesajt grillezett töltött paradicsommal
Harccsíkok gombás-zöldséges tésztaágyon
Desszert: Ricottás gyümölcsrizs reszelt lime-mal ízesítve

Hozzávalók: 1-1 fej fodros saláta (lollo rosso) és jégsaláta, 1 kisebb uborka, 1 főzőhagyma, 2 darab retek, 5 darab koktélparadicsom, 1 főtt tojás, 2 szelet pirítós, fűszerezett (só, durvára darált bors, pici ételízesítő), roston sült jércemell. Az öntethez: mustár, borecet, tojássárgája, olívaolaj, őrölt fehér bors, szardellapaszta, snidling, csipet só és cukor.

Elkészítése: a jól megmosott salátákat lecsepegtetjük, nagyobb cikkekre tépkedjük, és a feldarabolt zöldségekkel összekeverjük. Tányérra halmozzuk, és az öntetet rákanalazzuk (csepegtetjük). A tetején toastkenyérrel és a fűszerezett roston sült jércemellel tálaljuk. Főtt-tojáscikkekkel és bazsalikomlevéllel díszítjük.

Hideg trópusi gyümölcsleves

Hozzávalók: 20 deka eper, 1 darab mangó, 20 deka friss ananász kockára vágva, 20 deka sárgadinnyegyöngy, pár szem szőlő cikkekre vágva, díszítéshez: csillaggyümölcs, fél liter 10 százalékos nem cukrozott tejszín, fél liter 100 százalékos narancslé, 1 darab lime reszelt héja, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, ízlés szerint pici citromlé.

Elkészítése: a tejszínt, a narancslét és az ízesítőket keverőtálban összekeverjük. Az előkészített és előhűtött gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a tejszínes ízesített levet, majd hűtőszekrényben 2 órát állni hagyjuk. Tálaláskor tejszínhabbal és fahéjjal díszítjük.

 

 

Roston sült kecskesajt grillezett töltött paradicsommal

Hozzávalók: 2 nagyobb paradicsom, 25 deka szeletelt bacon, 20 deka kecskesajt, só, bors, olívaolaj, pici liszt. A töltelékhez: padlizsán, cukkíni, kaliforniai paprika, hagyma, fokhagyma, kakukkfű, bazsalikom, reszelt sajt.

Elkészítése: a kecskesajtból két nagyobb szeletet vágunk, és baconbe göngyöljük, lisztbe forgatjuk (hogy sütéskor a sajt ne folyjon szét), roston kevés olívaolajjal megsütjük. A töltelék elkészítése: az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott többi zöldséget, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, friss bazsalikommal, kakukkfűvel, megszórjuk reszelt sajttal, majd kihűtjük. A két nagyobb paradicsom tetejét a csumájánál levágjuk, hogy tölteni lehessen, a héját lehúzzuk, a belsejét kikaparjuk, és megtöltjük a sajtos-zöldséges töltelékkel, majd előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivett paradicsomot tányérra helyezzük, mellé tálaljuk a grillezett kecskesajtot, friss fűszernövényekkel díszítjük, és fokhagymás pirítóst kínálunk hozzá.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!