Facebook hozzászólás
318

Így varázsold különleges étellé az újkrumplit

Itt az újkrumpliszezon, a pillanatok alatt megpuhuló zöldségféléből különleges ételeket varázsolhatunk. Következő receptünk nemcsak egészséges és gyorsan elkészíthető, de különleges is, nagyszerű vendégváró!

Kép: docbears.de

Spenótos újburgonya kecskesajttal grillezve

Hozzávalók:

1 kg újburgonya,

0,5 kg friss leveles spenót,

3 tojás,

2 dl tejszín,

30 dkg friss krémes kecskesajt,

2 dl olívaolaj,

2 dkg  vaj,

őrölt fehérbors,

só ízlés szerint.

Elkészítése:

Az újkrumplit megsikáljuk, vagy megkapargatjuk és megfőzzük, majd vastagon felkarikázzuk. Összekeverjük a tejszínnel, a tojás sárgájával és a tojás fehérjének keményre vert habjával, sózzuk, borsozzuk. A megtisztított spenótleveleket az olívaolajon megfuttatjuk. Egy kivajazott hőálló tál aljára tesszük a krumpli felét, ráhalmozzuk a fonnyasztott spenótleveleket, majd befedjük a burgonya másik felével, a tetejére pedig rámorzsoljuk a krémes kecskesajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett, vagy bazsalikomos paradicsomszeletekkel is kínálhatjuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!