Iráni krumplisaláta, ahogy én szeretem
Jól esik egy kis melegség és egy kis frissesség ilyen kezdődgető tavasz idején. Bebújni egy ilyen tál salátával egy fotelba, majd magunkhoz szólítani egy jó könyvet és egy pohár száraz fehérbort − na, ez a teljes a nyugalom! Hogy ez a recept mitől iráni, sajnos nem tudom, a barátnőm sem tudta, akitől a receptet kaptam, de nagyon finom!
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 25 dkg zöldborsó
- 2 keménytojás
- 4 sárgarépa lereszelve
- 1 vöröshagyma
- 3 ek ecet
- 3 ek olaj
- 2 ek majonéz
- 1 kk tárkony
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Héjában a krumplit enyhén sós vízben megfőzzük. „Kabátját levesszük”, majd négybe vágva hagyjuk kihűlni. Ezalatt a zöldborsó a sós vízben pont megfő, vizét leöntjük, és ezt is hagyjuk kihűlni. A krumplit és a zöldborsót összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet, az olajat, az apróra vágott hagymát, a tárkonyt, majd a lereszelt répát. Ügyesen tálra halmozzuk, a négybe vágott keménytojásokkal és a majonézzel díszítjük! Önmagában is fantasztikus! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.