Iván barátom kovászos paradicsoma
Tengerész házaspár barátaink házavatóján kóstoltam (azután megettem az egészet!) ezt a fantasztikus savanyúságot. A kerti grillezés királynője – a házi kolbászkák mellett – ez a kovászos paradicsom volt! Friss, magasított ágyásaikból szedték az alapanyagot, és az íze maga a tökéletesség! Már írtam a kovászos uborkámról, a Larus-féle kovászos zöldbabról, de ez mindent visz! Zöld paradicsom kell hozzá, és azonnal próbáld ki!
Hozzávalók:
- 5 l-es uborkás üveghez zöld paradicsom négybe vágva
- 1 nagy szelet pirított élesztős kenyér
- 1 cs kapor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
Minden úgy készül – majdnem -, mint a kovászos uborkám. Tehát kéretik egy nagy, tiszta uborkás üveg. Mossuk meg a paradicsomokat. Vágjuk négybe a nagyobbakat. Tegyünk fel kb 2 liter vizet forrni 2 ek sóval. Ha kész, hűtsük le. Jöhet az üveg, tegyük az aljára a kenyeret, és rá a zöld paradicsomokat. Dugdossuk közé a fokhagymákat és a kaprot. Most öntsük fel a kihűlt sós vízzel, és fedjük egy kis tányérral. Mehet a napra 3 napra! Ezután kisebb üvegekbe rakjuk át a paradicsomokat, felöntjük a szűrt uborkalével, és irány a hűtő, hogy méltó királynője legyen a következő grillpartinak! Köszönjük ezt a csodás napot, és persze a receptet!
Hozzászólás zárolva.