Facebook hozzászólás
161

Ízorgia P&P módra!

Lelkes kollégáim továbbra is nagy szeretettel bombáznak jól kipróbált receptjeikkel. Ezúttal pénzügyi- és titkárságvezetőnk, Polákovics Zsófi vasárnapi mesterművét ajánlom figyelmetekbe! Külön-külön is minden alkotóeleme remek, de így együtt tényleg ünnepi asztalra kívánkozik!

Elkészítés:  

Mustáros tarja, franciás krumpli párolt zöldbabbal, Kép: Palákovics Zsófi
Kép: Polákovics Zsófi
  • 8 szelet tarja
  • 80 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 8 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 kk reszelt szerecsendió
  • 1 ek dijoni magos mustár
  • 1 ek sima mustár
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg zöldbab
  • olívaolaj
  • bors
  • vegeta

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben főzd meg. A kész burgonya héját lehámozod, majd felkarikázod. Egy tálkában összekevered a tejszínt, a parmezánt, a szerecsendiót, pici sót is teszel hozzá. Egy jénaiba rétegezd a karikákat úgy, hogy ezzel a krémmel soronként alaposan megkened, a maradékkal a végén nyakon öntöd, majd 200 fokos, előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt enyhén pirosra sütöd.

Tipp:
Másnapra a tejszínes, parmezános, szerecsendiós krumpli ízei még jobban összeérnek és önmagában, akár hidegen is fogyasztható – krumpli-különlegességgé „avanzsálva”.

Amíg a krumpli a sütőben hever, klopfold ki a hússzeleteket, egy tálkában keverd össze a mustárokat, a sót, borsot. Jól kend be vele a szeleteket. Az sem baj, ha ezt a műveletet egy órával a sütés előtt, vagy előző nap végzed el. Hevítsd fel egy serpenyőben az olajat, hirtelen süsd meg mindkét oldalát, majd vedd vissza a lángot, és csak lassan párold saját levében. Ezzel az eljárással nem szárad ki a hús! Már csak a zöldbab van hátra: főzd meg, ha puha, a vajon kevés vegetával átforgatod. Szépen rendezd az egészet tányérra, díszítsd enyhén csípős cseresznyepaprikával. Az édeskés–tejszínes krumplikörettel, savanykás–mustáros szaftos tarjával, lágyan fűszeres, visszafogott ízvilágú zöldbabbal tálalt étel igazán remek! Kínálj hozzá lágy savakat tartalmazó, de testes vörösbort! Igazi ízorgia!

Ha szereted a rakott krumplit, adunk hozzá két receptet! Ezek is bomba jók!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!