Ízorgia P&P módra!
Lelkes kollégáim továbbra is nagy szeretettel bombáznak jól kipróbált receptjeikkel. Ezúttal pénzügyi- és titkárságvezetőnk, Polákovics Zsófi vasárnapi mesterművét ajánlom figyelmetekbe! Külön-külön is minden alkotóeleme remek, de így együtt tényleg ünnepi asztalra kívánkozik!
Elkészítés:
- 8 szelet tarja
- 80 dkg burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 8 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 kk reszelt szerecsendió
- 1 ek dijoni magos mustár
- 1 ek sima mustár
- 10 dkg vaj
- 25 dkg zöldbab
- olívaolaj
- só
- bors
- vegeta
Elkészítés:
A krumplit héjában, sós vízben főzd meg. A kész burgonya héját lehámozod, majd felkarikázod. Egy tálkában összekevered a tejszínt, a parmezánt, a szerecsendiót, pici sót is teszel hozzá. Egy jénaiba rétegezd a karikákat úgy, hogy ezzel a krémmel soronként alaposan megkened, a maradékkal a végén nyakon öntöd, majd 200 fokos, előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt enyhén pirosra sütöd.
Amíg a krumpli a sütőben hever, klopfold ki a hússzeleteket, egy tálkában keverd össze a mustárokat, a sót, borsot. Jól kend be vele a szeleteket. Az sem baj, ha ezt a műveletet egy órával a sütés előtt, vagy előző nap végzed el. Hevítsd fel egy serpenyőben az olajat, hirtelen süsd meg mindkét oldalát, majd vedd vissza a lángot, és csak lassan párold saját levében. Ezzel az eljárással nem szárad ki a hús! Már csak a zöldbab van hátra: főzd meg, ha puha, a vajon kevés vegetával átforgatod. Szépen rendezd az egészet tányérra, díszítsd enyhén csípős cseresznyepaprikával. Az édeskés–tejszínes krumplikörettel, savanykás–mustáros szaftos tarjával, lágyan fűszeres, visszafogott ízvilágú zöldbabbal tálalt étel igazán remek! Kínálj hozzá lágy savakat tartalmazó, de testes vörösbort! Igazi ízorgia!
Ha szereted a rakott krumplit, adunk hozzá két receptet! Ezek is bomba jók!
Hozzászólás zárolva.