Facebook hozzászólás
1 393

Kacsacomb burgonyagombóccal, párolt lilakáposztával és libamájszeletekkel

A kacsa- és libacomb szezonja novemberben kezdődik, és egészen tavaszig tart, érdemes belőle ilyen tájt jól belakmározni. Klasszikus elkészítési módját mutatjuk most be.

Kacsacomb burgonya gombóccal, libamájjal, Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu
Kép: gasztrosagok.cafeblog.hu

Hozzávalók:
kacsacombok

zsiradék
majoranna
1-2 dl sör
a burgonyagombóchoz :
4-5 nagyobb méretű burgonya

liszt amennyit felvesz a burgonya
kacsazsír
A párolt káposztához :
egy kisebb fej lilakáposzta
egy nagy fej hagyma
barna cukor
ecet

őrölt kömény

Libamáj és libaháj ízlés és igény szerint.

Elkészítés:A kacsacombokat alaposan megmossuk, besózzuk, majorannával átdörzsöljük, majd kevés kacsazsírt és sört alátéve, lefedve omlósra, a bőrét ropogósra sütjük. A maradék sört a pirítási fázis alatt öntögettem rá.

A burgonyákat megpucoljuk, kockázzuk, majd puhára főzzük. Leszűrjük, sózzuk, burgonyatörővel összetörjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. (Általában a burgonya súlyának harmadát.) Kellemes tapintású, nem ragacsos, de nem is kemény tésztát gyúrunk, gombócokat formázunk belőle, majd bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor leszűrjük, majd felhevített kacsazsírban átforgatjuk, kissé megpirítjuk. A hagymát megpucoljuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd három evőkanál cukrot rákaramellizálunk . A káposztát csíkokra vágjuk , és a fonnyasztott karamellizált hagymára tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, őrölt köménnyel meghintjük, ecetet adunk hozzá, és puhára pároljuk.

Libamáj: a libahájat kockáztam, majd egy lábasba tettem, erre ráfektettem a libamájat- amit előző este tejbe áztattam (ez elhagyható.) Kis lángon a hájon megpároltam, tűpróbával ellenőriztem, mikor megfelelő. Mikor már csak egészen kicsit szivárog belőle a lé a szúrás nyomán, akkor kivettem, tálalásig pihentettem. A hájból tepertőt sütöttem, a zsiradékot leszűrtem.

Lívia további receptjei itt találhatók.

Sült kacsamájas grill burger, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

És ha már kacsázunk, ne feledjük, van annak a kacsának mája is! Kattints a képre, ott találod a receptet, hogyan kerül a kacsamáj a burgerbe.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!