Kaporleves
Épp ma kaptam egy hatalmas csokor kaprot a szomszédasszonyomtól! Imádom e kerti növény illatát! Tavaly állítólag alig lehetett fellelni, idén viszont rengeteg nőtt. Már elkészült az első kovászos uborkám az első ajándék kaporcsokorból, de a most kapott adag a levesemben végzőik majd!
Hozzávalók:
- 1 csokor friss kapor
- 2 dkg zsír
- 2 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejfel
- 1 tojás sárgája
- 3 kemény tojás kokkára vágva
- só
Elkészítés:
Főzd keményre a tojásokat. Készíts világos rántást a lisztből és a zsírból. Dobd bele a kaprot, és azonnal engedd fel húslével vagy vízzel. Forrás után még hagyd csendesem bugyogni vagy 10 percig. Add hozzá a forró tejet is, majd a tejfelben elkevert tojássárgát. Tálaláskor díszítsd a kockára vágott keménytojásokkal. Pompás lesz!
Hozzászólás zárolva.