Facebook hozzászólás
381

Kapros-mazsolás sertésborda

Pikáns ízesítéssel készítettünk finom vasárnapi ebédet. Friss kapor még van a kertben, mazsola a fűszeres dobozban, s mindezekhez betársult még a citromlé is. Fantasztikus ízharmóniába kerültek a karajszeletekkel.

A kapor most főszereplő Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 2 csomag friss kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 tejföl
  • fél citrom leve
  • 3 deka mazsola
  • ízlés szerint cukor, só,
  • 1,5 deci csontlé

Elkészítés:
A kivert karajszeleteket besózzuk, enyhén borsozzuk, majd kevés zsiradékban hirtelen elősütjük, és sütőedénybe rakjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a lisztet, beleszórjuk a finomra vágott kaprot, és néhány perc párolás után a csontlével mártás sűrűségűre főzzük. Sóval, citromlével, cukorral és mazsolával ízesítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, és ráöntjük a hússzeletekre. Megszórjuk reszelt sajttal, és 10 percig forró sütőben összesütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!