Karácsonyi Cupcake
Timár Gigi, a Piac és Profit online főszerkesztője annyira ünnepi hangulatba került a KIKA karácsonyi trendbemutatóján, hogy azonnal meglepett a Sütidoboz új receptjével! Most próbáljátok ki, majd ismételjétek meg az ünnepek előtt! Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók:
Tészta:
- 16 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk őrölt fahéj
- fél tk szegfűszeg
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 7,5 dkg méz
- 1 dl olaj
- 1 dl forró víz
- 1 tk holland kakaó (elhagyható, ezt csak a színe miatt)
- 30 dkg narancsos sütőtöklekvár
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- fél csomag bourbon vaníliás cukor
- 1-1,5 ek. cukor
Tetejére:
- 1 gránátalma
Elkészítés:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mézet és az olajat. A liszthez adjuk a fűszereket, a kakaót, a szódabikarbónát, egy csipet sót és több részletben a tojásos keverékhez adjuk. Amikor már nagyon sűrű, hozzáadjuk a forró vizet is, ami kicsit fellazítja a tésztát. A muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük papírral, majd 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 175 Celsius-fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 20 perc alatt megsülnek. Megvárjuk, míg kihűlnek, majd egy kiskanál segítségével lyukat készítünk a tortácskák közepébe. A krémhez a hideg tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral a mascarponéhoz. Összeállítjuk a tortácskákat: a mélyedésekbe kanalazzuk a narancsos sütőtök lekvárt. A krémet nyomózsákba töltjük és csillag alakú csővel pöttyöket nyomunk körben a tortácskákra. A gránátalmát a sütik közepére halmozzuk.
A Sütidoboz eredeti receptjét itt találod, és válogass a többi finomság között is! Egy jó tanács: gyűjtögesd a recepteket karácsonyra, itt van például egy csokis őrület!
Hozzászólás zárolva.