Karácsonyi extra csokis-narancsos muffin
Akármilyen egészségtudatos ember is vagy, az ünnepekkor Neked is kijár egy kis élvezet! Kifejezetten ilyen helyzetekre fejlesztettek ki olyan muffin-port, amely nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Bár nem csak karácsonykor fogyaszthatod bűntudat nélkül ezeket az ínycsiklandó táplálék-kiegészítőket, most kifejezetten az ünnepre mutatom ezt a receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 adagoló kanál Scitec Protein Csokis-Narancsos Muffin alap
- annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává
- 4 ek kakaó
- 1 tk őrölt fahéj
- 10 dkg étcsokoládé durvára vágva
- 10 dkg törökmogyoró durvára vágva + a díszítéshez 12 szem
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg light mascarpone
- 2 dl kókusztej
- 1 adagolókanál vaníliás kazein (Scitec Night Pro)
- 5 ek kakaó
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és béleld ki a 12 darabos muffin formát muffinpapírokkal. Keverd össze a Scitec Protein Muffin alapot a fahéjjal, a kakaóval és a vízzel, majd forgasd bele a csoki darabkákat. Töltsd meg a muffin formákat és süsd 12-15 percet, tűpróbával ellenőrizd. Vedd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni. Közben keverd össze a krém hozzávalóit és töltsd habzsákba, vagy zárható nejlonzacskóba, aminek levágod a sarkát. Díszítsd a muffinok tetejét a krémmel, és a tetejébe nyomj egy-egy szem mogyorót.
Hozzászólás zárolva.