Facebook hozzászólás
1 252

Kínai csirkemell póréhagymával

Már akkor szerettem a távol-keleti konyhát, amikor csak egymásnak küldözgetett receptes füzetekből ismerkedtem vele. Majd úgy hozta az élet, hogy ott tölthettem fél évet, és több ország gasztronómiai különlegességeit is végigkóstolhattam! Ma már nálunk is kapható szinte minden fűszer vagy alapanyag, azért néhány receptet némileg – úgymond – magyarosítottam -. Íme itt egy remekül sikerült példány! 

Kínai csirkemell póréhagymával, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverd össze szóját a borral (vagy konyakkal), és áztasd benne legalább fél órán át a csirkecsíkokat. A pórét hengeresen vágd fel ferdén, tégy ugyanígy az újhagymával. A meghámozott gyömbért vágd 3-4 darabra. Kapd elő a főszereplőt, a wokot. Ha nincs, egy mély serpenyő is megteszi. Olvaszd fel benne a zsírt, dobd bele a csirkecsíkokat, süsd 3-4 percig, majd szedd ki egy szűrőlapáttal. A maradék zsírba tedd  bele az újhagymát és a gyömbért, pirítsd úgy alig egy percig, most jöhet hozzá a póré, vissza a csirke, a cukor, a só, a leves. Erős tűzön folytonos kavarás mellett főzd 5-6 percig. A kukoricalisztet jól keverd el a vízzel, öntsd a wokba, és addig főzd tovább, amíg össze nem sűrűsödik. Tálaláskor cseppents rá egy kis szezámolajat. Tálald egyszerű, petrezselymes rizzsel! És lehetőleg edd pálcikával, mert úgy az igazi! Jó étvágyat!

Édes-savanyú-sós-keserű – UMAMI + egy video
Mindannyiunkkal előfordult már fakanállal a kezünkben, hogy a receptünket katonásan követve is hiányérzetünk támadt az ízek sűrűjében: pl. biztos kell bele még egy kis só!.., tolok bele még egy kis fűszert…, hát most ez ilyen lett… Vagyis, valami hiányzott, ahhoz a bizonyos wow-faktorhoz. Kövess hát Alice, indulunk Csodaországba!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!