Facebook hozzászólás
468

Kókusztejes pulykaleves

Meglehetősen keleties hatású ez a leves. Valószínű, sokaknak vannak benne meghökkentő fűszerek, hozzávalók, de nem szabad megrettenni! Érdemes próbálkozni, mert bizony nagyon finom! A hűvös, őszi estéken pedig igazán jól esik egy ilyen finomság!  

Kókusztejes pulykaleves, Kép: Gallicoop
Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db citromfű
  • 8 db kaffir lime levél
  • 2 ek piros curry paszta
  • 2 ek olaj
  • 1 l húsleves
  • 4 dl (egy doboz) kókusztej
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg gomba
  • 2 db répa
  • ízlés szerint zöldcitromlé
  • ízlés szerint halszósz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csokor koriander
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. Felaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát. Karikára vágjuk a répát, az újhagymát.

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs pulykára hangolva
Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel.

Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a curry pasztát. Pár percig pirítjuk. Levesszük a hőt, rádobjuk, és megpároljuk benne az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Amikor a hagyma megpuhult, beletesszük a citromfüvet egészben (amit előtte húsklopfolóval megcsapkodunk, hogy felszabaduljanak az aromái) és a kaffir lime leveleket. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk és 15 percig alacsony hőfokon gyöngyöztetjük, hogy jól átjárják a fűszerek aromái. Ekkor mehet bele a kókusztej, már ne forraljuk, különben a kókusztej kicsapódik! Beletesszük a húst, a répát, a gombát, és kb. 10 percig főzzük. A legvégén zöldcitromlével, halszósszal (ez adja a sósságot, külön só nem kell bele!) és cukorral ízesítjük. Tálaláskor a rászórjuk a friss koriandert és a felkarikázott újhagymát. Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!