Könnyű fácánleves fürjtojással Józsi barátomtól
Józsi barátom – okkal – nagyon vigyáz a cukrára. Ezért szeretem náluk az ünnepi menüket, mert mindig valami „karcsúsító” költeménnyel készülnek. Legutóbb fácánból főtt leves volt az ebéd fénypontja! A fácán, a galamb, a gyöngytyúk levese egyszerűen gyógyszer a betegeknek is!
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 1 db fácán
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis fej zeller
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 szem fekete bors
- sáfrány,
- 1 cs zellerzöld
- 8 fürjtojás
Csap alatt alaposan mosd le a fácánt, és most jön a művészet! Ismét jöhet egy fazék, bele a madár, öntsd fel tiszta vízzel. Tedd fel ismét főni! Rakd bele a fűszereket, majd a felaprított, illetve csíkokra vágott zöldségeket, és az összekötözött zellercsokrot. Lassú tűzön hagyd gyöngyözni a levest addig, amíg a hús puha nem lesz. Levesszük a lángról, majd óvatosan jénaiba szűrjük. A fácánhúst lefejtjük a csontokról, és csíkokra vágjuk.A zöldségeket külön tálba tesszük, így mindenki mindenből annyit, és azt vesz, amennyit és amit szeret! Tégy minden tányérba – ízlés szerint 1-2 – fürjtojást, és kanalazd rá a forró levest! Kínáld hozzá a gusztusos főtt zöldségeket! Jó étvágyat!
Tudod milyen, ha egy fácán összetalálkozik egy-két aszalt szilvával? Itt megmutatom!
Hozzászólás zárolva.