Facebook hozzászólás
594

Körtés-kardamomos muffin a sütidobozból

Zamatos körtével készült muffinok illatos kardamommal és egy nagy adag tejszínnel. Nincs is jobb őszbúcsúztató süti az utolsó langyos napsugarakhoz – olvasható a sütidoz.hu-n. Alkotója elmondta, csak a véletlen műve hozta a receptet: volt otthon pár szem körtéje, és régen készítettem már muffint, így adta magát, hogy körtés muffin készüljön. Egy kis kardamommal megfűszerezve igazi őszi desszert lett belőle.

Körtés-kardamomos muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 40 dkg körte (tisztított súly)
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 1/4 tk. szegfűbors
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl hideg tejszín

Elkészítés:

A körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprító gépben felaprítjuk. Nem kell pépesnek lennie, legyenek benne nagyobb darabok is! A vajat a cukorral, a vaníliás cukor felével simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és az egészet habosra keverjük. Hozzáadjuk a körtét. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fűszerekkel, a szódabikarbónával és a sóval, majd pár mozdulattal a körtés alapba keverjük. Az így kapott masszát egyenlően elosztjuk a papírral bélelt muffintepsi mélyedéseiben.Irány a sütő!

175 fokra előmelegített sütőbe toljuk őket, ahol 20-25 perc alatt megsülnek. Rácsra szedjük őket, és megvárjuk, míg kihűlnek. A hideg tejszínből a maradék vaníliás cukorral habot verünk és ezzel tálaljuk a muffinokat.
Itt egy karácsonyi süti is a sütidobozból!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!