Facebook hozzászólás
3 036

Kovács nagyim tündéri sajtosa

Ezt még egy hajó fedélzetén is összedobtam a legénységnek Dél-Korea partjainál. Nem tudtam annyit összegyúrni, hogy elég lett volna, a szakács barátom pedig örült, hogy levettem némi tehet a vállairól. A nagyim receptje kiállta az idő próbáját, és ma is imádják a barátaink. Ráadásul akár egy hét múlva is élvezetes sós! Megsúgom: többször is előfordult, hogy nem vártam vele. Amint összegyúrtam, már gyújtottam is be a sütőt! Jól sikerült!   

Sajtosrúd, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előző nap gyúrjuk össze a lisztet, a margarint, a tejfölt, a sót és reszelt sajtból 3 dkg-t. Másnap jól alálisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtom. A tojást gyengén felverem, ráöntöm, és egyenletesen elkenem a tészta tetején. Derejemetélővel vagy egy egyszerű késsel ujjnyi széles csíkokra vágom az alapanyagokat. Most egyenletesen rászórom a maradék 7 dkg reszelt rajtot. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben szép pirosra sütöm. Nagyon jó kis vendégváró! Ráadásul egy hétig is eláll! Na ezért szerette annyira a nagymamim! És, hogy mitől tündéri? Bárcsak ismertétek volna a nagymamámat!

Márti világbajnok kolbászos kiflije

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, és bizton állítom, soha sós sütivel ennél nagyobb sikert még nem arattam. Nincs családi, baráti vagy éppen karácsonyi összejövetel, ami ne úgy kezdődne, hogy … és akkor a Márti süt KÉT adag kolbászos kiflit. Mentünk már nem egyszer úgy buliba, kerti partira, hogy külön kérték, italt ne is vigyünk, csak én süssem  meg a kiflijeimet! Én pedig kis kosárkámban boldogan viszem – mint Piroska a nagymamához a kalácsot – ezt a páratlanul remek sós sütit! Ígérem, nem fogtok csalódni!    



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!