Krémsajtos sonkarózsa
Farsangkor hagyd magad elvarázsolni! Bármennyire furcsa, a férfiak is képesek a csodákra, és engedjük is őket érvényesülni a konyhában! Ez egy olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept, amit nyugodtan bízd rájuk. A kész falat pedig egész egyszerűen mennyei! Csak ne felejtsd el megmutatni, hol tartod a muffin-sütőt!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 25 dkg pulykamellsonka
- 10 dkg krémsajt
- 20 dkg füstölt sajt
- olvasztott vaj
Elkészítés:
A szeletelt sonkákat félbevágjuk. A füstölt sajtot finomra reszeljük, és összekeverjük a krémsajttal. A leveles tésztát kb. 40×60 cm-es méretre nyújtjuk, majd olvasztott vajjal megkenjük. Az olvasztott vaj fölé vékonyan és egyenletesen sajtkrémet kenünk.
Elkezdjük felhelyezni a sonka félköröket úgy, hogy legalább 1 cm-rel fedjék egymást – ez szükséges ahhoz, hogy tökéletes rózsaformát kapjunk. Ha kész az első sor, a sonkák alatt pár mm-rel elvágjuk a tésztát, és a sonkás csíkot feltekerjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a leveles tésztánk véget nem ér. A feltekert sonkarózsákat olvasztott vajjal kikent muffin formába állítjuk, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben addig sütjük amíg szép színe nem lesz.
Hozzászólás zárolva.