Facebook hozzászólás

Krumplis-répás-tepsis

Ez egy végtelenül egyszerű, ám rendkívül laktató finomság. A legnehezebb része, hogy reszelni kell. Na, de mi itt a XXI. század elején nem reszelgetünk, hanem előkapjuk a robotgépet, és betoljuk a krumplikat és a répákat. Ja, és hogy emeljem a XXI. század fényét: nem is mosogatunk, hanem ezt a feladatot is rábízzuk a mosogatógépre! Na, akkor most már nincs más hátra, mint kinyúlni, és a forró, frissen kisült tepsis-répásból vágni egy szeletet – ajánlja Pammer Livi!     

Krumplis-répás, Kép:Pammer Livi
Kép:Pammer Livi

Hozzávalók:

Elkészítés:

A krumplit és a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, liszttel elkeverjük, majd kivajazott tepsibe terítjük. A hagymát apróra kockázzuk, ráterítjük a krumplis-répás masszára. Erre jön a bacon. Lefedve sütjük 170-180 fokon bő fél óráig. Levesszük a fóliát, majd további 15 percig sütjük, hogy a bacon megpiruljon. Közben a tejfölt sózzuk, pirospaprikával és sajttal kikeverjük. Ráterítjük az étel tetejére és további 15 percig sütjük. Pammer Livi szerint Remekül variálható az alap, ha bacon helyett sonkával, kolbásszal takarjuk be. Vegetáriánusok a húst kihagyhatják. A markánsabb íz kedvelői füstölt sajttal is kipróbálhatják.

Gombás rakott krumpli – vacsorára
Ahány ház, annyi rakott krumpli…Most éppen egy gombás, darált húsos változatra ugrottunk á a szomszédékhoz. Jól lakottan távozunk, köszönjük!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!