Kukoricában sült tilápiafilé
Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván…
Hozzávalók:
- 4 adag tilápiafilé
- 60 dkg újkrumpli
- 20 dkg koktélparadicsom
- 4 ger. fokhagyma
- 1 db citrom
- fekete olívabogyó
- kukoricadara vagy zsemlemorzsa
- rozmaring
- olívaolaj
- bors, só
Elkészítés:
A tilápiafiléket megsózzuk, borsozzuk, és megcsepegtetjük a citromlevével, majd néhány perc pihentetés után alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk a kukoricadarába (vagy zsemlemorzsába), és forró olívaolajon szépen megsütjük (ha csak kisebb serpenyőnk van, ne tuszkoljunk bele, sok szeletet, mert azért ez a fajta bunda viszonylag „sérülékeny”, de fincsi).
Az újburgonyát felkarikázzuk, és egy nagyobb edénybe (serpenyő, de akár lehet wok is) kis lángon, olívaolajon kevergetve, rázogatva, megsózva, elkezdjük párolni, – én nem használtam vizet. Amikor a burgonya már szépen puhul, hozzászórjuk az olívabogyót, és a koktélparadicsomot, vékonyan felszeletelt fokhagymával, és aprított rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá.
Hozzászólás zárolva.