Facebook hozzászólás
829

Kukoricában sült tilápiafilé

Ma semmit sem főztem magamnak a reggeli kávét leszámítva, bár tudom, hogy az is lehet kihívás egyeseknek. Az, amit most megosztok veletek, az egy régebbi, úgymond raktáron heverő étek. Kifejezetten fülledt, meleg időben készült, amikor isteni egy korty hideg sör is, hisz – mint tudjuk – a hal úszni kíván… 

 

Tiilápia, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tilápiafiléket megsózzuk, borsozzuk, és megcsepegtetjük a citromlevével, majd néhány perc pihentetés után alaposan beleforgatjuk, belenyomkodjuk a kukoricadarába (vagy zsemlemorzsába), és forró olívaolajon szépen megsütjük (ha csak kisebb serpenyőnk van, ne tuszkoljunk bele, sok szeletet, mert azért ez a fajta bunda viszonylag „sérülékeny”, de fincsi).

Az újburgonyát felkarikázzuk, és egy nagyobb edénybe (serpenyő, de akár lehet wok is) kis lángon, olívaolajon kevergetve, rázogatva, megsózva, elkezdjük párolni, – én nem használtam vizet. Amikor a burgonya már szépen puhul, hozzászórjuk az olívabogyót, és a koktélparadicsomot, vékonyan felszeletelt fokhagymával, és aprított rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá.

Egyen halat, életmentő falat! Megmondjuk melyiket
A halak táplálkozás élettani szempontból rendkívüli beltartalmi értékekkel rendelkeznek, a szív- és érrendszerünk védelmében igen jelentős szerepük van a bennük található telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. Íme néhány fontos tudnivaló a tengeri és édesvízi halfajtákról.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!