Lager-tábor! Ilyet még nem ettél!
Ez a recept nyerte a lager kategóriában a hazai sörkorcsolya versenyt! Azóta több interjút is hallottam a rádiókban a Magyarország Sörkorcsolyája 2016-os vetélkedőről, és mindenki azt mondta, ez a Tepertős rétespogácsa, a Hotel Wellamarin alkotása, valami fantasztikus! Próbáljátok ki, mert a virsli-ropi párosítás rég kiment a divatból!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,20 kg liszt
- 2 evőkanál libazsír
- 1,2dl tej
- csipet só
- 0,01 kg élesztő
A töltelékhez:
- 2 tojássárgája
- 0,05 kg vaj
- 0,10 kg libatepertő
- 1 evőkanál tejföl
A kenéshez
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt (trappista)
Elkészítés:
Öntsük a lisztet egy tálba, és képezzünk a közepén az öklünkkel mélyedést. Öntsük bele a tejet, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Amikor az élesztő felfutott, adjuk hozzá a zsiradékot és a sót. Gyúrjuk össze a tésztát szép homogénné, majd tegyük rá egy hideg tányérra, és így rakjuk a hűtőbe. Daráljuk le, vagy aprítsuk fel a tepertőt, adjuk hozzá a tojássárgákat, a vajat és a tejfölt. Mindezeket keverjük jól össze. A tésztát vegyük ki a hűtőből, és egy lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki. Tegyük a vékony tésztára a tölteléket, majd egyenletesen oszlassuk el, úgy hogy a tészta egészét befedje. Szorosan csavarjuk fel, majd a felcsavart tésztából vágjunk rombusz alakzatokat. Tegyük a rombuszokat zsiradékkal kikent tepsibe, tetejüket tejföllel összekevert tojással kenjük meg. Az így megkent rombuszokra pedig reszeljünk sajtot. Kelesszük meg, és előmelegített sütőben 160°C-on 15 percig süssük aranybarnára. És most jöhet a sör! Egészségetekre!
Hozzászólás zárolva.