Lazacfilé színes cukkiniágyon, tormás ricottával
Pazar párosítás a lazac és a ricotta – állítja az őrülten jó éltelek tudója. Steffel Csaba szerint ez a gyors étel, jól összehangolva, nagyon finom. Egyetlen egy baj van vele…, ugyanilyen gyorsan el is fogy! A sóval pedig csínján kell bánni! A recptből mindjárt megtudod, hogy miért?
Hozzávalók:
- 4 adag lazacfilé
- 60 dkg cukkini
- 15 dkg sárgarépa
- 4 ger. fokhagyma
- 25 dkg ricotta
- 3 tk. csemegetorma
- petrezselyem zöldje
- bors, só
- olívaolaj és vaj
Elkészítés:
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és grill serpenyőben szépen megsütjük. A cukkinit előbb felkarikázzuk, aztán csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, majd a zöldségpucolóval szép vékony szalagokat vágunk belőle. Egy nagy serpenyőben olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük pirítani a cukkini csíkokat, aztán amikor, már kezd pirulni, hozzáadjuk a répaszalagokat és együtt pirítjuk tovább.
A fokhagymát szintén vékonyka csíkokra vágjuk, és az utolsó percekben ezt is a cukkinihez adjuk, tálalás előtt megsózzuk, durvára vágott petrezselyemmel frissítjük. A ricottát, egy evőkanálnyi olívaolajjal és a tormával kikeverjük, szükség szerint sózzuk. Ha ezekkel mind megvagyunk, akkor szépen kitálaljuk, aztán jóízűen befaljuk. Mind.
Hozzászólás zárolva.