Lecsó és karaj házassága Cinkotán
Ebből a frigyből valami remek dolog kerekedik. A recept cinkotai barátnőmet dicséri. Kétféle módon készíti: vagy friss lecsót dob össze, vagy a nyáron eltettet most használja fel. Bármelyiket próbálod, biztos siker lesz! A hús omlósan és szaftosan omlik szét a szádban. Kínálj hozzá egyszerű kifőtt tésztát vagy krumplit.
Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darabka füstölt szalonna
- 2 ek olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 paradicsom
- 4 paprika
- só
- bors
Elkészítés:
Sózás és borsozás után a húsokat lisztbe forgatjuk. A kockára vágott szalonnát két evőkanál olajon ropogósra sütjük, és a szalonna zsírján az előkészített karajok mindkét oldalát megpirítjuk. Szűrőpapírra kiszedjük, és félretesszük a szeleteket. Helyére mehet a szeletelt vöröshagyma és a fokhagyma. Rövid párolás után jöhet bele a szeletelt paprika, majd a fűszerpaprika, pár perc után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is. Sózzuk borsozzuk, ha a lecsó félig elkészült, tegyük vissza az elősütött karaj szeleteket, és azzal együtt pároljuk készre.
Hozzászólás zárolva.