Leveles kelfőzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből . Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával – írja Pammer Livi.
Hozzávalók:
- leveles kel
- kettő nagyobb méretű sárgahéjú burgonya
- só
- majoranna
- őrölt édesnemes paprika
- egy gerezd fokhagyma
- zsiradék
- rizsliszt
a marhahúspogácsákhoz:
- 50 deka darált marhahús
- 50 g zabpehely
- 2 ek mustár
- 1 egész tojás
- őrölt fehérbors
- só
- 1 tk morzsolt majoranna
Elkészítés:
A leveles kelt alaposan megmostam, majd bő vízben feltettem főni. Sóztam, meghintettem egy teáskanálnyi morzsolt majorannával, hozzáadtam a pucolt fokhagyma gerezdet, belekockáztam a pucolt burgonyát és puhára főztem. Készítettem egy világos rántást: egy evőkanál zsíron egy púpos evőkanálnyi rizslisztet világosra pirítottam, hozzáadtam egy teáskanálnyi őrölt édesnemes pirospaprikát , átkevertem – vigyázzunk, a paprika hamar megég, le is lehet húzni a lángról és úgy elvegyíteni. Hideg vízzel csomómentesre kevertem a forrásban lévő kész főzelékhez adtam, és alaposan kiforraltam.
A darált marhahúsba beleütöttem az egész tojást, sóztam, hozzáadtam a zabpelyhet, a mustárt, a fűszereket, és kézzel alaposan eldolgoztam. Gombócokat formáztam, és kontaktgrillen megsütöttem. Tálaláskor a forró főzelék tetejére ültettem a húspogácsákat. Diétába és gluténmentes étrendbe is kiválóan beilleszthető étel.
Hozzászólás zárolva.